Epishine en av vinnarna i Innovationsracet

Innovationsrace är ett populärt inslag under Power Circle Summit. Den 24 april presenterade tio start-up företag sina idéer och innovationer och tävlar om topp tre placeringar där förstapriset är 100 000 kr, andrapriset 50 000 kr och tredjepriset 25 000 kr. Själva konceptet Innovationsrace är ett samarbete mellan Energimyndigheten och InnoEnergy och de tio finalisterna har valts ut av en jury med representanter från båda parterna. 

– De första åren i alla start-ups är spännande och fyllda av möjligheter. Entreprenörers strävan att utveckla sina företag präglas av hårt arbete och hantering av diverse risker. Innovationsracet är en stor möjlighet för små bolag att skapa viktiga kontakter, och få en bred exponering gentemot Sveriges energiaktörer. Vilket i sin tur minskar risken för tid till marknad, säger Kenneth Johansson, vd InnoEnergy Scandinavia till Energimyndigheten

Flera bolag från Chalmers Ventures portfölj har genom åren tagit sig till final, senast förra året tog Sofie Allert och Swedish Algae Factory hem förstapriset och i år lyckades Epishine knipa en av platserna på prispallen med sina organiska solceller. Vi säger stort grattis till Epishine!